Anthonij Rupert Protea Rosé


Prijs per stuk
€ 9,50

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Franschhoek/Robertson
Producent: Anthonij Rupert Wyne
Druivenras: Carignan, Cinsault, Grenache Noir, Mourvèdre, Shiraz
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fruitig droog
Afsluiting: Natuurkurk

Anthonij Rupert Protea Rosé

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Met een subtiel bloemig randje geeft deze rosé een fruitige neus van bramen en cassis met een vleugje zwarte bessenblad. Het mondgevoel is levendig en fris met een overvloed aan rode bessen en zwarte kersen. Met een bruisende aantrekkingskracht van de zuurgraad komt een mooie ronde textuur: gebalanceerd, maar toch verfrissend met een lange afdronk.

Anthonij Rupert startte op de wijnboerderij L’Ormarins in Franschhoek. Na zijn overlijden in 2001 nam Johann Rupert in 2003 de estate over en vernoemde deze naar zijn overleden broer: Anthonij Rupert Wyne. Johann bouwde de uiterst moderne wijnkelder waarmee de winery evolueerde tot prestigieuze ‘estate’ en een succesvolle onderneming. Anthonij Rupert Wyne focust op terroir specifieke wijnen. Het is dan ook exact om die reden dat men inmiddels een indrukwekkende portfolio aan wijnboerderijen heeft opgebouwd; allemaal locaties waar de beste druiven groeien. L’Ormarins in Franschhoek, Rooderust in Darling, Riebeeksrivier in Swartland en Altima in Elandskloof. Elke locatie biedt de beste (druiven)ras-specifieke condities, om te voldoen aan de vereisten van de verschillende Anthonij Rupert labels.

Deze rosé is gemaakt van meerdere druivenrassen: Mourvèdre 46%, Cinsault 32%, Grenache 15%, Carignan 5% en Shiraz 2%. Het probleem bij het maken van deze wijn was gelegen in het feit dat de druiven niet gelijktijdig tot volle rijping kwamen in het begin van de oogstperiode. Oktober 2018 gaf zowel nat, koud, maar ook ongebruikelijk warm weer en stevige winden die nogal wat schade toebrachten aan sommige wijngaarden. Gelukkig brachten januari en februari uitstekende condities, hetgeen leidde tot geweldige fruitsmaken en exceptionele zuren.