Anthonij Rupert Protea Sauvignon Blanc


Prijs per stuk
€ 9,50

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Franschhoek/Robertson
Producent: Anthonij Rupert Wyne
Druivenras: Sauvignon Blanc
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fruitig droog
Afsluiting: Natuurkurk

Anthonij Rupert Protea Sauvignon Blanc

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Een typische neus van citroen en grapefruit met hints van steenfruit en enige mineraliteit. Het palet is vol en levendig met overduidelijk grapefruit en citroen. Deze wordt prachtig gecompenseerd door rijpe, sappige nectarine-notities. Sappig en fris, maar met enige mineraliteit als tegenwicht. De wijn heeft structuur, maar verrast zeer zeker met vol fruit en een lange afdronk die droog eindigt.

Anthonij Rupert startte op de wijnboerderij L’Ormarins in Franschhoek. Na zijn overlijden in 2001 nam Johann Rupert in 2003 de estate over en vernoemde deze naar zijn overleden broer: Anthonij Rupert Wyne. Johann bouwde de uiterst moderne wijnkelder waarmee de winery evolueerde tot prestigieuze ‘estate’ en een succesvolle onderneming. Anthonij Rupert Wyne focust op terroir specifieke wijnen. Het is dan ook exact om die reden dat men inmiddels een indrukwekkende portfolio aan wijnboerderijen heeft opgebouwd; allemaal locaties waar de beste druiven groeien. L’Ormarins in Franschhoek, Rooderust in Darling, Riebeeksrivier in Swartland en Altima in Elandskloof. Elke locatie biedt de beste (druiven)ras-specifieke condities, om te voldoen aan de vereisten van de verschillende Anthonij Rupert labels.

De druiven uit verschillende wijngaarden in de West Kaap (Wellington, Groenekloof, Stellenbosch, Swartland, Paarl, Darling) werden in de koele ochtend (hand-)geplukt en separaat verwerkt. De steeltjes werden verwijderd; de druiven fijngestampt. Pas na een hele nacht contact met de schil, werd het geheel geperst. Na twee dagen tot rust te zijn gekomen, startte de fermentatie (per wijngaard) onder invloed van gecultiveerde gistrassen. Om tot een vol en rond palet te komen verbleef de wijn enige tijd ‘on the lees’, alvorens te worden samengevoegd en gebotteld.