Butussi Sauvignon Blanc


Prijs per stuk
€ 13,95

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Friuli Venezia Giulia
Producent: Valentino Butussi
Druivenras: Sauvignon Blanc
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: aromatisch, droog
Afsluiting: Natuurkurk

Butussi Sauvignon Blanc

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Lichtgeel van kleur met wat groene nuances. In de geur veel mineraliteit. De smaak is fris, met veel mineralen en citrus, maar ook iets mondvullends met rijpe appel en peren. In de afdronk een klein bittertje. Stuivend glas Sauvignon Blanc met veel spanning.

De geschiedenis van Butussi is een soort mozaïek van verschillende generaties van de Butussi familie, waarin ieder zijn eigen ervaring heeft ingebracht. Opgericht door Valentino Butussi staat nu zoon Angelo aan het roer, terzijde gestaan door niet alleen zijn vrouw, maar ook door zijn vier kinderen, die allen meewerken in het bedrijf. Het resultaat van deze goed geoliede machine is een aantal opmerkelijk mooie wijnen die de moeite van het proberen meer dan waard zijn. Het wijndomein ligt in het noordoosten van Italië, tegen de grens van Slovenië aan. Daar zorgt het microklimaat samen met de zo typische grond in dit gebied voor een mooie frisheid in de wijn.

De druiven worden met de hand geplukt, midden-eind september. Rijping vindt plaats gedurende zes maanden in stalen tanks, en vervolgens nog 2-4 maanden op fles.