Corsini Argamakow Pinot Noir


Prijs per stuk
€ 22,50

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Piëmonte
Producent: Podere Ruggeri Corsini
Druivenras: Pinot Noir
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant complex
Afsluiting: Natuurkurk

Corsini Argamakow Pinot Noir

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De wijn heeft een intense, licht ontwikkelde granaatrode kleur, glanzend en mooi transparant. In de geur geeft de wijn een spannend complex van frisrijpe kersen, vegetale en aardse aroma's. De smaak is in de aanzet heerlijk sappig, waarin het verse rode fruit mooi uitkomt. Direct na de aanzet ontstaat er een uitgebalanceerd spel van frisse zuren, milde taninnes, primair fruit en rijpingsaroma's, die lang blijven nagalmen in de afdronk. Om optimaal van deze wijn te genieten is het aan te bevelen de wijn vooraf te karafferen. Dit betekent tegelijkertijd dat de wijn in de komende jaren nog mooier zal worden!

De wijngaarden van Loredana Addari en Nicola Argamante liggen rondom het dorpje Monforte d'Alba, midden in de DOCG Barolo. Totaal 4ha wijngaard ligt op 420- 450 meter hoogte, op een zuid-west gelegen helling. De bodem bevat wat klei en leem. Er staan 4000 wijnranken per hectare die in totaal 5600 flessen opbrengen. Naast zijn eigen wijnproductie, is Nicola docent aan de wijnbouw universiteit in Turijn en werkt hij voor verschillende beroemde wijnhuizen als consulent.

De man die met naam en portret het etiket siert, is een voorouder van eigenaar Nicola Argamante. Deze Argamakow was een Russische jood die begin twintigste eeuw naar Italië emigreerde, op de vlucht voor het antisemitische geweld dat in die tijd welig tierde in Rusland.