Corsini Langhe Bianco


Prijs per stuk
€ 13,25

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Langhe
Producent: Podere Ruggeri Corsini
Druivenras: Arneis, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: aromatisch, droog
Afsluiting: Natuurkurk

Corsini Langhe Bianco

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De kleur is helder, geel, met groene nuances. In de geur heel fris met wat amandel. De smaak is ook fris met aanwezige zuren, maar heeft door wat rijpere tonen ook wat molligheid. De smaak varieert van citrus naar rijpe peer, en heeft een lange afdronk.

De wijngaarden van Loredana Addari en Nicola Argamante liggen rondom het dorpje Monforte d'Alba, midden in de DOCG Barolo. Totaal 4ha wijngaard ligt op 420- 450 meter hoogte, op een zuid-west gelegen helling. De bodem bevat wat klei en leem. Er staan 4000 wijnranken per hectare die in totaal 5600 flessen opbrengen. Naast zijn eigen wijnproductie, is Nicola docent aan de wijnbouw universiteit in Turijn en werkt hij voor verschillende beroemde wijnhuizen als consulent.

Piemonte betekent ‘aan de voet van de bergen’. Een toepasselijke naam, want het gebied ligt aan de voet van de Alpen. Culinair is Piemonte vooral bekend om de witte truffels van Alba, de Fontinakaas en vermouth. Het gebied rond Turijn is een belangrijk industrie­gebied. Hierdoor valt de wijnbouw niet zo op. Toch is het een van de belangrijkste wijngebieden van Italië. De grote wijnen komen vooral uit het heuvelgebied ‘Langhe’, waar de plaatsjes Barolo, Alba en Barbaresco liggen. De bodem bevat veel kalk en klei. Door het hele gebied liggen aan de voet van de heuvels vrij neutrale grondsoorten, waar naast de meest aangeplante Nebbiolo ook andere druivenrassen verbouwd worden.