Domaine la Décelle Valréas Blanc


Prijs per stuk
€ 11,75

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Rhône
Producent: Domaine La Decelle
Druivenras: Marsanne, Viognier
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: rijk complex
Afsluiting: Natuurkurk

Domaine la Décelle Valréas Blanc

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De licht gele kleur geeft een gouden glans in het glas. De uitnodigende geur geeft indrukken van rijpe mango, marsepein, amandel en een opvallende kruidigheid die doet denken aan witte peper. De smaak is mondvullend, sappig en bevat vele rijpe tonen die heerlijk tot hun recht komen door de ondersteuning van de frisse zuren. De afdronk is lang en complex.

In het zuidelijke Rhône gebied ligt de AOC Valréas. Valréas is gesitueerd in Enclave des Papes. De ligging van de wijngaarden qua breedtegraad en hoogte zorgen voor de juiste klimatologische omstandigheden voor het creëren van gestructureerde, complexe wijnen die hun heerlijke frisheid behouden. Overtuigd van het potentieel van de wijngaarden, kochten Benoit en Frederic Lavau in 2010 het domein van 80 ha.

In de zuidelijke Rhône kennen we een aantal witte druivenrassen waaronder de Viognier en de Marsanne die voor deze wijn gebruikt worden. Typische soorten die behoorlijk aromatisch zijn. Door de ligging van de wijngaard in een micro klimaat heerst er gedurende de nacht een koele luchtstroom die de druiven een prettige frisheid geven. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt en onmiddellijk verwerkt. De vinificatie geschiedt in roestvrij stalen tanks waarin de temperatuur perfect kan worden beheerst. De aromatische smaak elementen overheersen de wijn niet maar vormen een prachtige harmonie.