Domaine Normand Macon-Igé "Château London"


Prijs per stuk
€ 15,95

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Mâconnais
Producent: Domaine Normand
Druivenras: Chardonnay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant fruitig
Afsluiting: Natuurkurk

Domaine Normand Macon-Igé "Château London"

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De wijn is strogeel van kleur met in de neus de geur van peer, witte perzik, een hint van citrus en wat florale tonen. In de smaak is de wijn droog, maar zacht door wat rijping op de lie, met tonen van peer, rijpe witte perzik en wat citrus. Mooie lengte. Heerlijk als aperitief, maar deze wijn misstaat ook zeker niet bij diverse gerechten.

Domaine Normand Domaine ligt in La Roche Vineuse, een dorp in de Mâconnais, niet ver van de beroemde 'Roches' van Solutré en Vergisson. Hier produceren Sylvaine en Alain enkele witte en rode wijnen van de beste appellations van de zuidelijke Bourgogne: Pouilly-Fuissé, Saint Véran, Mâcon La Roche Vineuse en Mâcon-igé "Château London. In de afgelopen jaren is de omvang van het domaine flink toegenomen, van 13 ha in 2010 tot de 32 ha die ze nu bezitten, verspreid over de gemeentes van Solutré, Chaintré, Prissé en La Roche Vineuse.

De wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay. Doordat de wijn niet opgevoed wordt in houten vaten behoudt de wijn frisheid en de expressie van primaire aroma's. Doordat de wijn wat rijping op de lie heeft ondergaan is de wijn wel wat zachter geworden. Mooie begeleider van witvis met voorjaarsgroente of bij een klassieke Vitello Tonato.