Domaine Vaugondy Vouvray Brut


Prijs per stuk
€ 12,25

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Loire
Producent: Domaine de Vaugondy
Druivenras: Chenin Blanc
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant fruitig
Afsluiting: Muselet

Domaine Vaugondy Vouvray Brut

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Dit is een fijne terroir Vouvray met een bleke gouden kleur. In de neus heeft de wijn tropisch fruit en ananas en in de mond is de wijn heerlijk fruitig en mooi droog. De wijn is gemaakt volgens de Traditionele methode met de tweede vergisting op de fles en heeft een delicate mousse.

Domaine de Vaugondy ligt in het hart van de Vouvray AC in het dorp Vernou-sur-Brenne en beslaat 8 hectare. De Vaugondy-vallei ligt op overwegend kiezelachtige kleigrond en is zowel goed blootgesteld als goed beschermd. Deze streek is zeer geschikt voor de Chenin-druif, die ook bekend staat als Pineau de la Loire en vele gezichten heeft die in deze streek volledig tot uiting komen. Het DNA van Vouvray-wijnen, hun karakter en hun sterke punten, komt volledig tot uitdrukking in de wijnen van Domaine de Vaugondy, dankzij zorgvuldige aandacht en een diep respect voor de bodems en planten.

Deze mousserende wijn wordt gemaakt van 100% Chenin Blanc wat volgens de AOP ook verplicht is. Deze variant is mooi droog (brut), maar er worden ook prachtige half zoete en zoete varianten gemaakt waar de Vouvray ook om bekend staat.