I Sodi Chianti Classico DOCG Magnum


Prijs per stuk
€ 28,50

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Toscana
Producent: I Sodi
Druivenras: Canaiolo, Sangiovese
Inhoud: 1,5 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: krachtig & kruidig
Afsluiting: Natuurkurk

I Sodi Chianti Classico DOCG Magnum

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Medium intens robijnrood van kleur. In de geur de typische Chianti-combinatie van rijpe rode kersen en maartse viooltjes. De smaak is elegant, maar krachtig, met lekker kersensap en een vleugje kruidig zoethout. Geweldige zuren in combinatie met mooi rijpe tannines, geven de wijn z’n slanke en karaktervolle voorkomen. Eerste klas Chianti Classico.

I Sodi is een wijngoed in het dorpje Gaiole, gelegen tussen Florence en Siena, in het hart van het Chianti Classico gebied. Andrea Casini is momenteel de drijvende kracht, zowel in de wijngaard als in de kelder. De wijnboerderij "I Sodi" is gelegen in het hart van de Chianti Classico tussen de beboste heuvels halverwege tussen het dorp van de "Monti" en het kasteel van "Brolio" in een gehucht genaamd "S. Marcellino". Het werd gebouwd in 1893. De naam "I Sodi" "Harde bodem" waarschijnlijk voort uit het feit dat het huis staat op een steenachtige grond welke is niet bewerkt. Het huis is gebouwd in de typische lokale architectuur met een "loggia" met bogen en een loft of duiventil waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de "Crete Senesi" en verder op de "Monte Amiata".

Naast Sangiovese gebruikt Andrea ook altijd een beetje Canaiolo voor zijn Chianti Classico. De exacte verhouding kan van jaar tot jaar iets verschillen, maar zit meestal rond de 90% Sangiovese en 10% Canaiolo