I Sodi Soprasassi Canaiolo


Prijs per stuk
€ 31,76

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Toscana
Producent: I Sodi
Druivenras: Canaiolo
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & rijk
Afsluiting: Natuurkurk

I Sodi Soprasassi Canaiolo

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Robijnrood van kleur. In de neus typisch Canaiolo, zwoele tonen van rood fruit. De smaak is vol en toch zacht, met een harmonie tussen rood fruit en zachte tannines. Een prachtig elegant glas wijn.

I Sodi is een wijngoed in het dorpje Gaiole, gelegen tussen Florence en Siena, in het hart van het Chianti Classico gebied. Andrea Casini is momenteel de drijvende kracht, zowel in de wijngaard als in de kelder. De wijnboerderij "I Sodi" is gelegen in het hart van de Chianti Classico tussen de beboste heuvels halverwege tussen het dorp van de "Monti" en het kasteel van "Brolio" in een gehucht genaamd "S. Marcellino". Het werd gebouwd in 1893. De naam "I Sodi" "Harde bodem" waarschijnlijk voort uit het feit dat het huis staat op een steenachtige grond welke is niet bewerkt. Het huis is gebouwd in de typische lokale architectuur met een "loggia" met bogen en een loft of duiventil waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de "Crete Senesi" en verder op de "Monte Amiata".

Deze wijn is 100% van de Canaiolo gemaakt en krijgt een houtrijping van 24 maanden in kleine eiken vaten. Hierna rijpt de wijn nog een aantal maanden op de fles.