Kangarilla Road Terzetto


Prijs per stuk
€ 16,50

Wijngegevens

Land: Australië
Streek: Mc Laren Vale
Producent: Kangarilla Road Winery
Druivenras: Nebbiolo, Primitivo, Sangiovese
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & krachtig
Afsluiting: Schroefdop

Kangarilla Road Terzetto

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Deze wijn heeft een mooie dieprode kleur met een lichte ontwikkeling. De geur van warm rood fruit in combinatie met tonen van eucalyptus springen het glas uit. De smaak is vol, krachtig in combinatie met een verrassende lichtvoetigheid. Eucalyptus komt terug in de smaak tezamen met aardse tonen.Het mondgevoel is zacht. met mooie ronde tannines.

Kangarilla Road is gelegen in McLaren Vale, een wijngebied in South Australie, ca 40 km ten zuiden van Adelaide. McLaren Vale heeft een vrij typisch mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en gematigde winters. De wijngaarden van Kangarilla Road liggen tot zo'n 10 km van de kust. Hierdoor profiteren de druiven maximaal van de verkoelende zeewind die in de middag opsteekt, als de zon op z'n heetst is. De druiven rijpen zo veel geleidelijker dan in veel andere, meer landinwaarts gelegen Australische wijngebieden. Elegante wijnen, met veel smaak en veel finesse zijn het resultaat. De naam van de wijnmakerij heeft betrekking op de weg die langs de wijngaard naar de kleine gemeente van Kangarilla loopt.

Het is opmerkelijk dat de wijnmaker voor deze wijn gebruik maakt van 3 Italiaanse druivenrassen.Dat blijkt wel uit de naam: Terzetto betekent in het Italiaans trio, namelijk Sangiovese (45%), Primitivo (35%) en Nebbiolo (20%). De wijn is 14 maanden opgevoed op vaten van zowel Frans als Amerikaans eikenhout.