Muri Grandi Federici Liguria


Prijs per stuk
€ 11,50

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Liguria
Producent: Azienda Agricola Federici
Druivenras: Albarola, Vermentino
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: aromatisch, droog
Afsluiting: Kunststof kurk

Muri Grandi Federici Liguria

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Strogeel van kleur. In de neus intense aroma's van bloemen en citrus. In de smaak een mooie balans tussen rijp fruit en frisheid, bloemige tonen en wat mineraliteit. Zowel fris als hartig, en veel smaak.

Het grondgebied wordt gekenmerkt door een rijk en gevarieerd landschap, bestaande uit groene heuvels bedekt met olijfbomen en wijngaarden, halverwege tussen de zee aan de ene kant en de Alpen aan de andere kant.

Vermentino is een wit druivenras uit Ligurië. Hoewel Vermentino ook in Frankrijk voorkomt, is het ras ontstaan in Italië en Piëmonte (waar het Favorita heet) en, via Toscane, naar Ligurië en Sardinië. Vermentino is het meest aangeplante ras in Ligurië. Het is een frisse, fruitige, kwalitatieve druif, met een heel aromatische karakter. Aangezien dit druivenras uit zichzelf voldoende aromatisch potentieel bezit om kwaliteitswijnen af te leveren, geeft het overgrote deel van de wijnmakers geen houtlagering, om de frisheid te bewaren. DNA-onderzoek in de jaren negentig heeft uitgewezen dat Pigato, een ras dat tot dan steeds afzonderlijk werd vermeld, met zekerheid Vermentino is. De Ligurische naam Pigato verwijst naar het gespikkeld voorkomen van de bessen wanneer ze rijp zijn.