Pedrini È Gavi di Gavi


Prijs per stuk
€ 11,50

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Piëmonte
Producent: Magda Pedrini
Druivenras: Cortese
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fris & fruitig
Afsluiting: Natuurkurk

Pedrini È Gavi di Gavi

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De licht gele kleur is helder en heeft een mooie glans met een groene gloed. De geur is zeer verleidelijk met impressies van wit fruit met tropische accenten en witte bloesem. De ronde elegante smaak is fris met een heerlijke zuur balans en het echte Italiaanse amandeltje in de finale. Een heerlijke afdronk laat een fantastische indruk achter. Prima te combineren met schaal dieren, een verscheidenheid aan lichte visgerechten, groente combinaties en zachte kazen.

In de glooiende heuvels van Piemonte ligt de DOCG Gavi, met als centrum het dorpje Gavi. De wijngaarden en wijnkelder van Magda Pedrini liggen aan de rand van het dorp en worden omringd door bossen en andere agrarische bedrijven. De omgeving straalt rust, ruimte en gemoedelijkheid uit. Opvallend is de kleur van de bodem in de wijngaarden. Door de specifieke minerale samenstelling en het hoge gehalte aan kalk, is deze bijna wit. De DOCG is eigenlijk heel duidelijk: een wijn uit dit gebied gemaakt van de Cortese druif mag Gavi heten. Valt de wijngaard binnen de grenzen van het dorpje Gavi dan mag de wijn Gavi di Gavi genoemd worden.

De Cortese druif is verantwoordelijk voor de kenmerkende smaak van de Gavi. Een druifje die we verder in de wereld eigenlijk nergens aantreffen. De Cortese druif komt het beste tot zijn recht als hij jong wordt gedronken. Om de karakter eigenschappen van de druif in de wijn te bewaren heeft Magda een compleet nieuwe wijnkelder gebouwd, voorzien van de modernste apparatuur. De kunst van het proces is het behouden van de elegante fruit nuances in het sap. En dat lukt in deze moderne wijnkelder,in de temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Met het oog op de toekomst is de kelder nu nog wat royaal van omvang, maar de doelstellingen van het bedrijf zijn glashelder. Door aankoop van wijngaarden zal de productie toenemen en de capaciteit volledig worden benut. Een bezoekje aan dit bedrijf is meer dan de moeite waard.