Neil Ellis Stellenbosch Pinotage


Prijs per stuk
€ 15,50

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Stellenbosch
Producent: Neil Ellis
Druivenras: Pinotage
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant complex
Afsluiting: Schroefdop

Neil Ellis Stellenbosch Pinotage

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De wijn heeft een aantrekkelijke rode kleur met medium intensiteit. Naast de geur van rood fruit is de wijn kruidig in de neus met goede integratie van het hout gebruik. De wijn heeft een goede structuur met in de smaak rode bessen en kersen ondersteund door fijne tannines. Zeer goede balans tussen fruit, kruiden, tannines en alcohol.

Neil Ellis is een familiebedrijf dat ontstaan is in 1984. In de eerste instantie kocht Neil zijn druiven in om hier vervolgens in gehuurde kelderruimte wijn van te maken. Deze druiven kwamen uit Stellenbosch. Zijn visie en behoefte om wijn te produceren van hoge kwaliteit hebben uiteindelijk geleid tot wijnproductie van eigen wijngaarden met druiven die passen in hun omgeving. De expressie van het terroir, jarenlang opgebouwde kennis en ervaring vinden we terug in al zijn wijnen. Tegenwoordig staat de tweede generatie al aan het roer waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis, passie en ervaring uit het verleden en de moderne technologie van het heden.

Pinotage is een druivenras dat is ontwikkeld in Zuid-Afrika. Het is een kruis ras ontstaan uit Cinsault (voorheen Hermitage genoemd) en Pinot Noir. De druiven voor deze wijn komen van de zuid hellingen uit de Jonkerhoek Valley die bekend staan als de koelste hellingen van Stellenbosch. De fermentatie vindt plaats in rvs tanks waarbij er regelmatig remontage plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn 16 maanden in 500 liter vaten gemaakt van Frans eiken waarvan 25% tweede jaars en 75% oudere vaten.