Neil Ellis Stellenbosch Cabernet Sauvignon


Prijs per stuk
€ 18,50

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Stellenbosch
Producent: Neil Ellis
Druivenras: Cabernet Sauvignon
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: krachtig & kruidig
Afsluiting: Schroefdop

Neil Ellis Stellenbosch Cabernet Sauvignon

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Deze Cabernet Sauvignon is diep granaat rood gekleurd met een kleine robijn rode rand. In de neus vinden we aroma's van kersen, zwarte bessen en pruimen. Een mondvullende wijn met smaken van kersen, pruimen en wat zwarte peper. In de afdronk treffen we wat herkenbare peperige cassis tonen. Door de lichte ontwikkeling zijn de tannines mooi geïntergreerd. U kunt nu van deze wijn genieten, maar heeft zeker nog wat bewaar potentieel.

Neil Ellis is een familiebedrijf dat ontstaan is in 1984. In de eerste instantie kocht Neil zijn druiven in om hier vervolgens in gehuurde kelderruimte wijn van te maken. Deze druiven kwamen uit Stellenbosch. Zijn visie en behoefte om wijn te produceren van hoge kwaliteit hebben uiteindelijk geleid tot wijnproductie van eigen wijngaarden met druiven die passen in hun omgeving. De expressie van het terroir, jarenlang opgebouwde kennis en ervaring vinden we terug in al zijn wijnen. Tegenwoordig staat de tweede generatie al aan het roer waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis, passie en ervaring uit het verleden en de moderne technologie van het heden.

Ook deze druiven komen hoofdzakelijk uit de Jonkershoek Valley waar men de geniet van de voordelen die de zuid gelegen hellingen met zich meebrengen zoals onder andere de zuiderlijke wind die in de zomer voor de nodige verkoeling kan zorgen. Nadat de fermentatie is opgestart in RVS tanks wordt de wijn overgepompt in Frans eiken houten vaten waarin de malolactische vergisting plaatsvindt. De wijn rijpt verder gedurende 18 maanden in deels nieuw Frans eiken om de juiste balans te creëren.