Tramontane Macabeu


Prijs per stuk
€ 11,65

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Languedoc
Producent: Tramontane
Druivenras: Macabeo
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: zwoel
Afsluiting: Natuurkurk

Tramontane Macabeu

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Diepgeel van kleur. In de neus aromatisch met wat perzik en amandel. De aanzet start mooi vol en geeft gelijk een mondvullend gevoel, maar is mooi in balans door de nog aanwezige frisse tonen. Veel tonen van rijp wit fruit en een zachte afdronk.

Deze wijn komt uit het meest zuidelijke stukje van de Languedoc, namelijk de IGP Côtes Catalanes. Dit gebied ligt in de uitlopers van de Pyreneeën, tegen de grens met Spanje. Dit gebied heeft een warm en droog klimaat, met bodems van klei- en kalksteen. Dit zorgt er voor dat er voldoende water in de bodem wordt opgeslagen voor de droge en warme periodes.

Tramontane is in 2008 opgericht door Phillipe Gard en Andy Cook. Philippe is gespecialiseerd in de wijnbouw en het productieproces. Hij heeft al voor diverse wijnhuizen in de Bordeaux gewerkt als adviseur. Andy heeft zijn kennis over de wijnbouw geleerd in Nieuw Zeeland. Samen hebben ze vijf domeinen, verdeeld drie gebieden in Zuid-Frankrijk; AOP Banyuls, AOP Côtes du Roussillon en IGP Côtes Catalanes.