Neil Ellis Whitehall Chardonnay


Prijs per stuk
€ 19,95

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Elgin
Producent: Neil Ellis
Druivenras: Chardonnay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: rijk complex
Afsluiting: Natuurkurk

Neil Ellis Whitehall Chardonnay

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De kleur van deze Chardonnay is strogeel met een zweempje groen. In de neus vinden we de aantrekkelijke geur van nectarine, beetje citroen en wat de geur van witte bloemen. In de smaak is de wijn rijp en complex. Een mooie balans tussen de frisse zuren en de romigheid door de opvoeding op Frans eiken. Mooie expressie van het terroir en de jaargang.

Neil Ellis is een familiebedrijf dat ontstaan is in 1984. In de eerste instantie kocht Neil zijn druiven in om hier vervolgens in gehuurde kelderruimte wijn van te maken. Deze druiven kwamen uit Stellenbosch. Zijn visie en behoefte om wijn te produceren van hoge kwaliteit hebben uiteindelijk geleid tot wijnproductie van eigen wijngaarden met druiven die passen in hun omgeving. De expressie van het terroir, jarenlang opgebouwde kennis en ervaring vinden we terug in al zijn wijnen. Tegenwoordig staat de tweede generatie al aan het roer waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis, passie en ervaring uit het verleden en de moderne technologie van het heden.

Elgin is een van de koelste wijngebieden van de Kaap. De combinatie van de ligging van de wijngaard en de bodem maken dit een fijne plek voor de Chardonnay druif om tot een mooi gebalanceerde expressie te komen. Ook in deze wijn vinden we het resultaat van het zoeken naar de juiste omstandigheden voor de juiste druif. Iets wat bij Neil Ellis heel hoog in het vaandel staat.